plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Kunstplanten

Kunstplant kopen, waarom? Planten brengen sfeer en gezelligheid in huis. Ze vragen alleen om de nodige verzorging. Een kunstplant vraagt om zeer weinig onderhoud, zal niet uit zichzelf zijn blaadjes verliezen en blijft jarenlang groen. Een kunstplant kan precies qua afmeting worden afgestemd op de plaats van bestemming. Voor elke type interieur kun je passende kunstplanten kopen. Kunstplanten zijn het hele jaar door verkrijgbaar en de keuze in verschillende kunstplanten is enorm.

8 voordelen kunstplant versus echte plant

Steeds meer mensen zien voordeel in kunstplanten kopen in plaats van levende planten. Kunstplanten zijn makkelijk te onderhouden. Dat scheelt veel tijd en we hebben het met zijn allen tegenwoordig toch maar steeds drukker. Gezinnen bestaan vaak uit tweeverdieners die niet alleen tijd te kort komen, maar daarnaast ook veel minder thuis zijn. Kunstplanten zorgen voor het mooie groen in huis, zonder dat ze veel aandacht kosten. Tegenwoordig zijn kunstplanten ook niet meer van echt te onderscheiden. Ze zijn er in kwaliteit enorm op voorruit gegaan, waardoor je op het oog nauwelijks nog verschil met een echte plant ziet. Daar waar de echte plant het na enige weken zonder water niet meer overleeft, zal de kunstplant blijven schitteren. Kunstbloemen kunnen niet verwelken. Het voordeel van een bos kunstbloemen op tafel is dat je ongehinderd op vakantie kunt gaan. De kunstplanten geven immers de indruk dat je een thuisblijver bent.

 1. Een kunst plant is doorgaans goedkoper in aanschaf dan een echte plant.
 2. Een echte plant heeft water en voeding nodig, een kunst plant niet.
 3. Kunstplanten zijn eenvoudiger te verplaatsen.
 4. Een kunstplant kan ook daar geplaatst worden waar een echte plant niet voldoende licht krijgt.
 5. Kunstplanten zijn lichtgewicht en daardoor ook geschikt om in een groot aantal op een boven verdieping te plaatsen. Je kunt ze gebruiken waar echte planten met aarde en water een te hoge belasting zijn voor de constructie.
 6. Een kunstplant ziet er altijd even mooi uit. met gewone planten heeft U vaak last van verliezend blad of lelijke bladeren.
 7. Kunst planten zijn hygienisch. Ze zijn eenvoudiger schoon te houden dan echte planten, en er is geen aarde in de pot waar microben zich kunnen vermenigvuldigen.
 8. Een kunst plant gaat langer mee dan een echte plant. Dit gaat bijna altijd op, een enkele uitzondering daargelaten want er zijn natuurlijk ook echte planten die vele jaren meegaan.

Schoonmaken van nepplanten

Eerlijk is eerlijk, een kunstplant koop je niet alleen voor de sier, maar vooral ook voor het gemak. Je hoeft een kunstplant in principe niet te verzorgen, maar het heeft wel enig onderhoud nodig om er jarenlang plezier van te hebben. Net als alle andere sierobjecten in huis zal ook de kunstplant af en toe afgestoft moeten worden. Het beste gebruikt men hiervoor een speciale doek die stof aantrekt, bijvoorbeeld een microvezel doek. Dit hoeft slechts één keer in de twee weken worden gedaan om de glans en natuurlijke look van de kunstplant niet verloren te laten gaan. Op deze manier zullen de planten er meerdere jaren op en top verzorgd uit blijven zien.

Namaakplanten trends

De Yucca is al jaren de meest populaire kamerplant en dat zal voorlopig naar verwachting wel zo blijven. Bij de aanschaf van een kunst Yucca ben je verzekerd van een plant die zonder omkijken jarenlang mooi blijft. Ook met kunstplanten kun je de trend in planten op de voet volgen. In de wat hogere ruimte in een hal geeft een hangplant op een kast een gevoel van een warm onthaal. Daarnaast zijn smalle, hoge kunstplanten in een hoge pot een mooie opvulling voor een lege nis. In de woonkamer is het tegenwoordig heel hip om elke hoek van de kamer op te fleuren met een grote, op zichzelf staande kunstkamerplant of kunstboom. Kunstplanten kunnen tevens een luxe sfeer brengen in de badkamer. Ze kunnen prima tegen de vochtige omstandigheden. Met kunstsiergras creëer je er een heerlijk buitengevoel. Bovendien zien we steeds meer mensen die kunstplanten kopen om het huis en kantoor de luxe van het groene gevoel te voorzien, zonder groene vingers te (hoeven) hebben. Hoewel kunstplanten het hele jaar door mooi blijven, kun je er ook voor kiezen de kunstplant in je woning of kantoor seizoensgebonden te houden. In het voorjaar kun je de kunstplant een mooie plaats op het balkon of terras geven. Het voordeel is dat kunstplanten niet vorstgevoelig zijn. Kies in het voorjaar voor mooie kunst citrusfruitbomen, of zet een kunst olijfboom neer om direct een Mediterrane sfeer te creëren. In de zomer kun je kiezen voor bloemrijke kunstbloemen of planten. In de herfst haal je de herfstsfeer in huis door te kiezen voor planten in prachtige herfsttinten. In de winter kies je het best voor kunstplanten met veel kleur om extra veel warmte en gezelligheid in huis te brengen. Kies deze tijd bijvoorbeeld voor de prachtige kleuren van de kunst orchidee.