plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Bloempotten

Bloempot kopen? De meest creatieve manieren om je huis te versieren met bloempotten. Het gebruiken van planten om je huis mee te versieren is in de laatste jaren steeds hipper geworden. We zetten niet alleen meer planten in ons huis maar zoeken ook naar creatieve manieren om planten in ons huis kwijt te kunnen. Ben je nog op zoek naar inspiratie hiervoor? Dan ben je op de juiste plek beland. Ben jij dol op sierplanten? En wil je hier een kunstwerk van maken? Wij hebben de allerleukste manieren voor jou uitgezocht.

Maak gebruik van planken aan de muur

Het maakt niet uit hoe klein je huisje is, iedereen heeft wel ruimte voor een plank aan de muur. Het mooiste is natuurlijk als je jouw planten op houten planken zet om het een rustieke sfeer te geven, maar als je meer fan bent van een industriële stijl dan kun je hier misschien wel een metalen plank van maken. Daarnaast kun je planken voor meerdere doeleinden gebruiken, je zou er deels boekenplank van kunnen maken en deels een plank voor planten. Maar als je all-out wilt gaan dan kun je er natuurlijk ook een grote planten plank van maken en hem helemaal vol zetten.

Hangplanten in pot

Je kunt planten in bloempotten uiteraard ook aan het plafond hangen, daar bespaar je bovendien ontzettend veel ruimte. Tegenwoordig verkopen ze een groot scala aan verschillende soorten hangpotten met geweldige designs waar je gelukkig van wordt. Ga dus op zoek naar wat er allemaal mogelijk is en hang zoveel planten aan het plafond als er passen.

Maak goed gebruik van de vensterbank

Ik ben ervan verzekerd dat veel van jullie de vensterbank al goed gebruiken en vol zetten met planten, maar als dit niet het geval is dan mis je echt iets. Je kunt een vensterbank voor weinig andere dingen gebruiken dan voor decoratie en wat is er nou mooiere decoratie dan planten. Zeker als je brede vensterbanken hebt is dit een van de beste plekken om ze neer te zetten. De vensterbank is natuurlijk ook ideaal voor planten die veel zon nodig hebben, omdat vensterbank over het algemeen bij je raam zitten.

Bloempotten in verschillende groottes

Als je denkt aan bloempotten, zie je dan een grote terracotta bloempot voor je? Logisch, want dat is natuurlijk wat je vaak ziet. Toch hoeven bloempotten helemaal niet zo groot te zijn, en ook niet per se van terracotta. Tegenwoordig heb je heel veel bloempotten die de grootte hebben van je hand. Die je kan overal wel eentje kwijt. Je kunt er dan ook meerdere bij elkaar zetten, maar een klein bloempotje ziet er ook ontzettend schattig uit.

Klimplanten zijn ook een optie

Klimplanten worden origineel als een plant alleen voor buiten gezien, maar als je echt een jungle van jouw kamer wil maken, wat hip is tegenwoordig, dan kan een klimop hier de ideale plant voor zijn. Het is wel handig om echt van planten te houden, een klimop in de goede banen leiden is wel wat uitdagender dan een cactus laten overleven.

Maak onverwachte combinaties

Als je iets wilt doen simpelweg omdat het leuk en mooi is dan is dit wel iets leuks om te proberen. Wanneer je veel planten in een klein huisje zet dan is het natuurlijk onvermijdelijk dat er verschillende bloempotten naast elkaar komen te staan. Je kunt het natuurlijk houden bij neutrale kleuren zodat alles bij elkaar past, maar het kan ook heel leuk zijn om er een clash van te maken. Zet bijvoorbeeld bloempotten in verschillende felle kleuren naast elkaar of bloempotten van verschillende materialen. Het is natuurlijk een beetje passen wat echt leuk staat, maar dat is juist wel een leuke uitdaging.

Zoek het tweedehands op en DIY bloempotten

Als we het puur hebben over bloempotten, dan kan het best wel duur zijn om allemaal nieuwe bloempotten aan te schaffen. Je kunt ook in kringloopwinkels gaan kijken, waar je ze voor een klein prijsje vindt. Daarnaast is het ook heel leuk om door kringloopwinkels te struinen op zoek naar de mooiste of raarste bloempotten. Als je het nog goedkoper aan wilt pakken dan kun je er ook voor kiezen om zelf bloempotten te maken. Oude glazen potten en blikken die je over verft kunnen er met een aandacht prachtig uit komen te zien en het kost je helemaal niets. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om bloempotten. Kijk dus zeker ook een stuk verder op de website en ga op zoek naar de beste bloempotten om in jouw kamer kwijt te kunnen. Zo maak je van jouw stulpje een waar planten walhalla.