plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Kamerplanten

Welke plant je ook in de kamer wilt zetten: wij hebben ze allemaal voor je verzameld en onderverdeeld in verschillende soorten en categorieën. Elke kamerplant heeft zijn eigen voordelen en nadelen wat betreft onderhoud, water geven en andere verzorgingstips (zoals ideale standplaats & lichtgevoeligheid). Klik hieronder op een van de verschillende type kamerplanten en vergelijk aanbieders & prijzen!

Overzicht alle kamerplanten

Mooie exotische kamerplanten

 1. Agaven: Er bestaan vele soorten agaves, waarvan de meeste van nature in Mexico voorkomen. De planten hebben in het algemeen dikke, vlezige bladeren meestal bezet met doornen langs de zijkant van de bladeren en eindigend in een scherpe punt.
 2. Boomvarens: Boomvarens hebben meestal een boomachtig uiterlijk door de vrij dikke, onvertakte stam, die in principe is ontstaan vanuit het in elkaar draaien of vlechten van de bladstelen. De bladeren van de boomvaren kunnen wel 3 meter lang worden.
 3. Dasylirion: De bladen groeien in een mooie rozet en zijn zilver blauw tot groen van kleur. Als de plant eenmaal is gesetteld op een goed gedraineerde en zonnige plaats heeft hij
vrijwel geen onderhoud nodig.
 4. Nolina: De kleine ‘flessenboom’, zoals deze ook al eens genoemd wordt, wordt per stuk verkocht, soms ook met twee of drie samen in één pot. Het gekende uitzicht van deze plant is een vrij rechte stam die onderaan een beetje aan het uitzetten is en waarop bovenaan een wilde dos van lange lancetvormige bladeren staan.
 5. Olijfbomen: Olijfbomen kunnen honderden jaren oud worden en zijn sinds mensenheugenis een belangrijke bron van voedsel voor de mens. Tevens van groot symbolisch belang voor veel landen.
 6. Palmen
 7. Woestijnplanten
 8. Yucca’s: De planten hebben in het algemeen dikke, leerachtige bladeren eindigend in een scherpe punt. De bloemen zijn meestal wit. Yucca’s worden vaak gekweekt als tuin- of sierplant.