plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Ficus Bonsai-bestellen-bezorgen

Ficus Bonsai aanbiedingen vergelijken

De Microcarpa Ficus Bonsai online bestellen en thuis laten leveren? Deze kamerplant stelt niet veel eisen. Met de prachtige groene bladeren een aanwinst voor jouw interieur. Te bestellen in verschillende maten, variaties en groottes, indien gewenst geleverd in een bijpassende pot. Op dit portaal bekijk je praktische info en aandachtspunten rondom de verzorging van de plant. Daarnaast bekijk je hier Nederlandse plantenshops en online tuincentra die jouw Miniatuurboom komen bezorgen.

 • De Ficus Bonsai kennen we ook met de naam: Bonsai boom en Bonsai boom.
 • Makkelijk in onderhoud: Gebruik wekelijks voeding voor bonsai bomen.
 • In de aanbieding al verkrijgbaar vanaf €149,95.
PlantFicus Bonsai
Alternatieve naamBonsai boom
Type kamerplantBonsai boom
Grootte140 cm
Breedte40 cm
Actieprijs€149,95
BladkleurGroen
VoedingGebruik wekelijks voeding voor bonsai bomen
Water gevenElke 14 dagen water geven
LichtgevoeligheidKies een lichte plek, maar niet in de volle zon
Minimale temperatuur15°C
Belangrijkste gegevens van de Ficus Bonsai.

Ficus Bonsai online bestellen? Vergelijk online shops

Binnenplanten zijn ontzettend hip. Ze zorgen voor gezelligheid in huis, helpen je te concentreren en maken de lucht in je huis zuiver. Toe aan een nieuwe kamerplant, maar heb je geen auto? Online bestellen van de Bonsai boom is dan een uitstekende optie. Bij online shops heb je een ruime keuze, je kunt ‘m direct met pot samenstellen, en het is vaak voordeliger dan het tuincentrum. Steeds meer online plantenwinkels bieden planten rechtstreeks van de kweker. Zo ontvang jij altijd de prachtigste planten van de hoogst mogelijke kwaliteit. In onze vergelijker check je Nederlandse plantenshopswaar je tegen lage prijzen en gemakkelijk kamerplanten zoals de grote of kleine Ficus Bonsai met korting kunt vinden en bestellen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Bonsai boom bij je thuis laten bezorgen, hoe gaat dat?

De Ficus Bonsai bij je thuis laten bezorgen is een fluitje van een cent. Kies plant en maat, kies (eventueel) een sierpot en selecteer een bezorgmoment. De Bonsai boom wordt in een beschermende verpakking bezorgd zodat ze 100% vers bij jou afgeleverd worden. Met de track&trace die je per mail/sms ontvangt weet je ongeveer wanneer en hoe laat de postbezorger er is. Bij veel plantenwinkels kan je de volgende dag al genieten van jouw plant. Bekijk ook de Ficus Cyathistipula.

Ficus Bonsai thuis laten bezorgen

 1. Selecteer de juiste potmaat

  Selecteer de gewenste maat en voeg optioneel een sierpot toe. Uiteraard kan jij ook een assortiment plantenvoeding of onderhoudsartikelen zoals een mosstok toevoegen aan de bestelling.

 2. Bezorgadres kiezen

  Voer de adresgegevens in en kies hoe jij de kamerplanten bezorgt wilt hebben. Doorgaans geldt: Vandaag besteld is de volgende dag al thuisbezorgd. De betaling afronden kan middels betrouwbare betaalopties zoals iDeal, Creditcard, Paypal en soms Afterpay.

 3. Leveringsvoorwaarden

  De gewenste plant wordt meestal meteen vanuit de kwekerij/tuinderij opgestuurd. De Ficus Bonsai wordt hiervoor in een speciale stevige plantenverpakking verpakt. Door middel van deze verpakking zullen de takken en bladeren niet beschadigen ook als de bezorger onvoorzichtig is met de dozen.

 4. Bezorging

  De doos wordt vervoerd door een gespecialiseerde koerierdienst. Met de track-en-trace zie je precies hoe laat de bezorger er is. Op de verpakking ziet de bezorger meestal staan welke zijde naar boven gehouden moet worden en dat de inhoud een plant is. Daar kunnen bezorgers er ook rekening mee houden.

 5. Designproces

  Neem de Bonsai boom voorzichtig uit de kartonnen verpakking. Check de verzorgingstips en zet de plant op een geschikte plek neer. Meestal ontvangt de plant voor deze met de bezorger meegaat nog het nodige water en voeding.

Bonsai boom bestellen en thuisbezorgen?

Kies jouw maat, sierpot en bestel direct online

Verzorgingsinformatie voor deze kamerplant juli 2024

Jouw Ficus Bonsai is eenvoudig in onderhoud. Hieronder kun je veel verzorgingstips vinden. Vanzelfsprekend moet je een goede standplaats kiezen. De plantexpert adviseert: Kies een lichte plek, maar niet in de volle zon. Geef de plant voldoende water, maar overdrijf het niet. De waterbehoefte is: Elke 14 dagen water geven. Gebruik ook speciale Bonsai boom plantenvoeding om de kleur mooi te houden. Hiervoor geldt: Gebruik wekelijks voeding voor bonsai bomen. Vergeet niet: omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid in huis, temperatuur en de lichtinval verschillen vaak per situatie. Kijk goed naar de bladeren van de plant. De kleur en vorm van het blad zegt iets over de gezondheid van planten. Hieronder vertellen we belangrijke symptomen die duiden op een onjuiste verzorging (tip: bekijk ook de Codiaeum Croton Wonderstruik Petra M).

SymptoomOorzaak
Het blad wordt geelTe weinig zon of insecten op het blad
Bruine vlekken op het bladTeveel water of droge (radiator) lucht
Rare vorm van het bladMeestal een tekort aan water
De Ficus Bonsai verliest plots veel bladTeveel of te weinig water of wortelrot
Plant droogt uit en verwelktWortelrot of te weinig water
Witte vlekjes op het bladWitziekte / Meeldauw
Er komen geen nieuwe bladeren aan de plantWortelrot of te weinig voedingsstoffen
Welke plantenvoeding heb ik nodig voor de Ficus Bonsai?

Plantenvoeding is noodzakelijk om de plant te kunnen laten doorgroeien. Vooral tussen maart en oktober, de groeiperiode. De instructie voor de Bonsai boom is: Gebruik wekelijks voeding voor bonsai bomen. Het meest praktisch is vloeibare voeding. De plant kan dit gemakkelijk opnemen. Een populair merk is Pokon.

Ficus Bonsai water geven: op welke dagen moet ik bijvullen?

Je Bonsai boom heeft water nodig om de voedingsstoffen op te nemen. De hoofdregel voor deze Bonsai boom: Elke 14 dagen water geven. Probeer kraanwater op kamertemperatuur te geven. Of nog beter: regenwater. Dit is slechts een indicatie. Hoeveel je precies moet toedienen wordt beïnvloed door de plek waar de plant staat, temperatuur in huis en de grootte van de plant. Je kunt het een maand aankijken en vervolgens kan je dit altijd nog weer aanpassen.

Welke standplaats is geschikt voor deze Bonsai boom?

Ons advies voor de standplaats is: Kies een lichte plek, maar niet in de volle zon. Probeer de plant niet te vaak te verplaatsen. Hierdoor kan een plant namelijk kleur en blad kwijtraken.

Hoe duur is de Ficus Bonsai?

De Miniatuurboom met hoogtes van 140 cm en een potmaat van 40 cm kost ongeveer €149,95. Verkrijgbaar bij onder andere Tuinland, Groenrijk en Intratuin.

Is het mogelijk om deze plant thuis te laten bezorgen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt de goedkoopste Ficus Bonsai thuis laten bezorgen. De binnenplant wordt bij je thuisbezorgd in een plantvriendelijke doos zodat deze in topconditie bij je thuiskomt. De meeste tuincentra sturen de kamerplant direct vanuit de kas naar jouw huis toe.

Plaats een reactie