plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Calathea crocata-bestellen-bezorgen

Calathea crocata aanbiedingen vergelijken

De Calathea crocata online bestellen en thuis laten leveren? Deze populaire plant stelt niet veel eisen. Met zijn groene bladeren blikvanger in jouw interieur. Te bestellen in allerlei soorten en hoogtes, en met bijpassende sierpotten. Op onze plantenvergelijker bekijk je uitgebreide info en aandachtspunten rondom de verzorging van de plant. Bovendien bekijk je hier toonaangevende kamerplanten-shops die jouw Marantaceae aan huis bezorgen.

 • De Calathea crocata is ook bekend als: Pauwenplant en Calathea.
 • Vergt weinig onderhoud: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding.
 • Al te bestellen in de aanbieding vanaf €21,00.
PlantCalathea crocata
BijnaamPauwenplant
Type kamerplantCalathea
Hoogte50 cm
Breedte14 cm
Prijsindicatie€21,00
KleurenGroen
VoedingsinstructiesVoed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding
Water gevenIedere week een beetje water geven
Beste standplaatsKies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon
Minimale temp15°C
Uitgebreide informatie over de Calathea crocata.

Calathea crocata online bestellen? Vergelijk webshops

Binnenplanten zie je tegenwoordig overal. Ze geven rust en ruimte, helpen je te concentreren en zorgen voor zuurstof in je huis. Wil jij een nieuwe kamerplant in huis halen, maar wil of kan je niet naar het tuincentrum? Online bestellen van de Pauwenplant is dan een uitstekend alternatief. Het aanbod is enorm groot, er is vaak een gratis opmaakservice, en het is heel goedkoop. Steeds meer kamerplanten-webshops werken direct samen met kwekerijen. Zo ben jij zeker van een verse plant van de beste kwekers. Hieronder vind je bekende plantenwinkels waar je verrassend voordelig en heel gebruiksvriendelijk kamerplanten zoals de grote of kleine Calathea crocata met korting kunt bestellen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Pauwenplant laten bezorgen: kan dat?

De Calathea crocata aan huis laten bezorgen is een fluitje van een cent. Selecteer de gewenste plant, kies een matchende sierpot en kies een bezorgadres. De Calathea wordt per post in een stevige doos verstuurd zodat de plant niet beschadigd raakt. Met behulp van de track&trace link zie je precies wanneer de bezorger er is. Doorgaans kan je het de volgende dag al laten leveren. Lees ook verder over de Chlorophytum Comosum Ocean.

Calathea crocata thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte en pot

  Selecteer de gewenste maat en kies optioneel een sierpot. Uiteraard kan men ook speciale plantenvoeding of extra producten zoals een vochtmetermeebestellen.

 2. Jouw bezorgadres

  Kies het gewenste bezorgadres en kies wanneer je de kamerplant wilt ontvangen. Normaal geldt: Nu besteld is de volgende dag al aan huis geleverd. Afrekenen kan middels betrouwbare betaalopties zoals iDeal, Creditcard, Paypal en eventueel achteraf betalen.

 3. Verpakking

  Je plant wordt meteen vanuit de kas van de kweker naar jouw huis gestuurd. De Calathea crocata verpakken ze dan in een speciale stevige plantendoos. Op die manier blijven alle bladeren van de plant in goede staat tijdens het bezorgproces.

 4. Levering

  De plant wordt thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgservice. Door middel van Track-en-Trace kan je de bestelling gemakkelijk volgen. Op de doos staat welke kant naar boven gehouden moet worden en dat het een binnenplant betreft. Daar kunnen bezorgers er ook rekening mee houden.

 5. Designproces

  Neem de Pauwenplant voorzichtig uit de omdoos. Let goed op de beschrijving en verzorgingsadviezen en zet jouw plant op een plek waar hij zich thuis voelt. In veel gevallen krijgt de plant voordat deze verstuurd wordt nog het benodigde water en eventueel plantenvoeding.

Pauwenplant bestellen via internet en laten bezorgen?

Check aanbiedingen en kies jouw favoriete plant!

Kamerplant verzorgingsadvies augustus 2022

Deze Calathea crocata vereist niet veel onderhoud. Hier kun je veel verzorgingstips vinden. Uiteraard is de juiste standplaats erg belangrijk. Het uitgangspunt is hier: Kies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon. Ook is water geven een onmisbaar aspect, maar zorg niet voor doorweekte grond. De waterbehoefte is: Iedere week een beetje water geven. Bestel ook zeker Pauwenplant plantenvoeding om de kleur mooi te houden. Je kunt het beste beginnen met: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding. Bedenk wel: omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid in huis, temperatuur en de lichtinval zijn per woning weer anders. Kijk goed naar de bladeren van de plant. Het blad zegt veel over de staat van de plant. Bijgaand kan jij meer lezen over symptomen die kunnen duiden op een probleem (andere planten-optie: Chlorophytum Atlantic).

SymptoomOorzaak
Blad wordt geelTe weinig zon of insecten op het blad
Bruine vlekken op het bladDroge potgrond (probeer te letten op water/licht)
Omgekrulde bladerenProbeer meer water te geven
De Calathea crocata verliest plots veel bladTekort aan voedingsstoffen of mogelijk wortelrot
Het verslappen van de plant (verwelken)Wortelrot of te weinig water
Witte vlekjes op het bladSpint of Wolluis
De plant is gestopt met groeienVoeg extra plantvoeding toe
Welke plantenvoeding is geschikt voor de Calathea crocata?

Plantenvoeding is essentieel om de plant gezond te houden. Dit is met name van belang in de groeiperiode. Onze tips voor de Pauwenplant: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding. Het makkelijkste is om te beginnen met vloeibare voeding. De plant kan dit gemakkelijk opnemen. Er zijn verschillende soorten Pokon verkrijgbaar.

Calathea crocata water geven: hoeveel heeft deze plant nodig?

Jouw Pauwenplant heeft water nodig om te groeien en te bloeien. Het belangrijkste voor deze Calathea: Iedere week een beetje water geven. Gefilterd water of regenwater is beter dan kraanwater. Hiervan kun je natuurlijk zelf wel afwijken. Hoeveel je precies moet toedienen is sterk afhankelijk van licht/schaduw, grond, type bloempot, temperatuur en lucht. Doe een test van enkele weken. Hierna kan je het water dat je geeft rustig bijsturen.

Wat is een gunstige standplaats voor deze Pauwenplant?

Een geschikte standplaats is: Kies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon. Verplaats de plant niet te vaak. Daardoor kan een plant blad gaan verliezen.

Wat zijn de prijzen van een Calathea crocata?

De Marantaceae met een lengte van 50 cm en een diamater van 14 cm kost gemiddeld €21,00. Meestal wel verkrijgbaar bij winkels als Tuinland, Groenrijk en Intratuin.

Kan ik mijn plant laten thuisbezorgen?

Ja, geen probleem. Jij kunt de goedkoopste Calathea crocata thuis laten leveren. De kamerplant wordt bij je thuisbezorgd in een plantvriendelijke doos zodat deze in topconditie bij je thuiskomt. Veel online plantenshops leveren hun planten direct vanaf de kwekerij bij je thuis af.

Plaats een reactie