plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Calathea Medaillon-bestellen-bezorgen

Calathea Medaillon aanbiedingen vergelijken

De Calathea Medaillon online bestellen en thuis laten leveren? Deze prachtige plant is niet moeilijk te verzorgen. Met de mooie groene bladeren blikvanger in jouw interieur. Te bestellen in allerlei hoogtes, varianten, eventueel geleverd in pot. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie en tips om ‘m te verzorgen. Ook vergelijk je hier Nederlandse tuincentra en plantenwinkels die jouw Marantaceae (gratis) thuisbezorgen.

 • De Calathea Medaillon kom je soms ook tegen als: Pauwenplant en Calathea.
 • Sterke plant, makkelijk te verzorgen: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding.
 • In de aanbieding te bestellen vanaf slechts €23,95.
PlantCalathea Medaillon
Andere naamPauwenplant
Soort kamerplantCalathea
Grootte70 cm
Diameter19 cm
Verkoopprijs€23,95
PlantkleurGroen
VoedingsinstructiesVoed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding
WaterIedere week een beetje water geven
StandplaatsKies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon
Min. temperatuur15°C
Alle informatie over de Calathea Medaillon.

Calathea Medaillon online bestellen? Vergelijk plantenshops

Binnenplanten zijn ontzettend hip. Ze brengen een natuurlijk gevoel in huis, zijn goed voor je humeur en houden de lucht gezond. Wil jij een nieuwe kamerplant kopen, maar geen zin om naar een plantenwinkel te gaan? Online bestellen van de Pauwenplant kan dan uitkomst bieden. Je hebt een ruime keuze, je kunt er direct een bijpassende pot bij bestellen, en het is heel voordelig. De meeste plantenshops leveren de planten rechtstreeks vanuit de kas van een kwekerij. Zo ben jij zeker van de meest verse planten van de hoogste kwaliteit. In de tabel hieronder vergelijk je populaire tuincentra en shops waar je verrassend voordelig en snel kamerplanten zoals de grote of kleine Calathea Medaillon met korting kunt vinden en bestellen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Pauwenplant bezorgen aan huis, hoe werkt dat?

De Calathea Medaillon thuisbezorgd krijgen is tegenwoordig heel gemakkelijk. Kies jouw plant, kies (eventueel) een sierpot en geef aan waar de plant bezorgd mag worden. De Calathea wordt in een speciale unieke verpakking opgestuurd zodat de plant niet beschadigd raakt. Met behulp van de track&trace link zie je precies op welk tijdstip jouw plant wordt bezorgd. Meestal wordt de plant de volgende dag al geleverd. Check ook eens de Anthurium Zalm.

Calathea Medaillon thuis laten bezorgen

 1. Kies jouw maat en pot

  Selecteer de gewenste maat en bestel er indien gewenst een bijpassende pot bij. Indien nodig kan men ook speciale plantenvoeding of extra producten zoals een watermeter bestellen.

 2. Waar wil jij alles laten bezorgen?

  Check de ingevoerde bezorggegevens goed en kies hoe jij de kamerplanten bezorgt wilt hebben. Vaak geldt: voor 15:00 besteld betekent de volgende dag jouw plant in huis. Afrekenen kan middels betrouwbare betaalopties zoals iDeal, Creditcard, Paypal en soms Afterpay.

 3. Manier van leveren

  De gewenste plant staat niet in een grote winkel, maar wordt meteeen vanuit de kweker opgestuurd. De Calathea Medaillon wordt hiervoor in een speciale stevige plantenverpakking verpakt. Daardoor raakt jouw binnenplant niet beschadigd tijdens de bezorging.

 4. Bezorging

  De bestelling wordt afgeleverd door een betrouwbare koerier. Met jouw tracking link (die je per mail of SMS krijgt) zie je precies hoe laat de bezorger er is. Op de doos ziet de bezorger meestal staan welke zijde naar boven gehouden moet worden en dat er in de verpakking een plant zit. Zo haal je altijd een perfecte plant in huis.

 5. Designproces

  Haal de Pauwenplant voorzichtig uit de verpakking. Lees de meegeleverde verzorgingsinstructies goed door en zet jouw plant op een plek waar hij zich thuis voelt. Doorgaans krijgt de plant voordat deze weggaat nog wat water en voeding.

Pauwenplant online bestellen en laten bezorgen?

Stel jouw kamerplant samen en bestel online

Kamerplant Verzorgingsinformatie augustus 2022

Jouw Calathea Medaillon stelt niet veel eisen. Hier lees je meer informatie over de verzorging. Uiteraard is de juiste standplaats erg belangrijk. Ons advies luidt: Kies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon. Geef de plant voldoende water, maar geef hem niet te veel. Een goede vuistregel is: Iedere week een beetje water geven. Lees ook alles over Pauwenplant plantenvoeding om hem mooi op te laten bloeien. Ons advies: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding. Let op: aspecten zoals de luchtvochtigheid, binnenkomend zonlicht en gemiddelde temperatuur zijn per woning weer anders. Check altijd goed de bladeren. Een gezonde plant heeft mooie en volle bladeren. Bijgaand lees je verschillende symptomen die vaak voorkomen bij deze plant (mogelijk ook interessant: Alocasia Macrorrhiza M).

SymptoomOorzaak
Het blad wordt geelTe weinig zon of insecten op het blad
Bruine vlekken op het bladLage luchtvochtigheid of te weinig licht
Bladeren vervormenProbeer meer water te geven
De Calathea Medaillon laat z’n bladeren vallenGeef met regelmaat wat extra plantenvoeding
Verwelkte bladeren Te natte grond of verkeerde potmaat
Witte vlekjes op het bladHagelschotziekte of Wolluis
Plant wordt niet meer groterTe weinig voeding of te weinig licht
Moet ik plantenvoeding gebruiken voor de Calathea Medaillon?

Plantenvoeding is cruciaal om jouw plant een gezond en lang leven te geven. Dien dat voornamelijk toe tijdens de groeiperiode. Ons advies voor een Pauwenplant betreft: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding. Vloeibare voeding is het gemakkelijkst toe te dienen. De plant kan dit gemakkelijk opnemen. Pokon kun je hier heel goed voor gebruiken.

Calathea Medaillon water geven: hoe vaak moet dat?

Jouw Pauwenplant moet je regelmatig bevochtigen om hem te laten groeien. De stelregel voor deze Calathea: Iedere week een beetje water geven. Gefilterd water of regenwater is beter dan kraanwater. Dit is slechts een indicatie. Hoe vaak je nu echt moet bijgieten wordt mede bepaald door de plek waar de plant staat, temperatuur in huis en de grootte van de plant. Doe een test van enkele weken. Hierna kan je dit altijd nog weer aanpassen.

Wat is de ideale standplaats voor deze Pauwenplant?

De meest ideale standplaats is: Kies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon. Verplaats niet te vaak, en zet ‘m niet elke maand op een andere plek. Hierdoor kan een plant namelijk kleur en blad kwijtraken.

Hoe duur is een Calathea Medaillon?

De Marantaceae met een hoogte van 70 cm en een doorsnee van 19 cm is verkrijgbaar vanaf €23,95. Te koop bij winkels zoals Groenrijk, Tuinland en Intratuin.

Kan ik deze plant thuis laten bezorgen?

Ja, uiteraard kun je de goedkoopste Calathea Medaillon thuis laten leveren. Het product wordt in een innovatieve plantvriendelijke doos opgestuurd zodat deze in perfecte staat bij jou aankomt. Veel plantenwinkels leveren hun planten direct vanaf de kwekerij bij je thuis af.

Plaats een reactie