plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Overzicht met de mooiste eenjarige planten

Calandrinia ciliata Bianca
Onbekend plantje. Bloeit zomers met kleine witte bloemetjes die alleen ‘s middags opengaan. Rommelige spreidende groei. Doet het goed in normale tuingrond maar staat veel leuker in een schaal. Zou eenjarig zijn maar kan – in droge grond – veel vorst verdragen, dus grote kans dat-ie terugkomt.

Convolvulus Blue Ensign
Leuk plantje voor de hele zomer bloei in potten en hangmanden. Paarsblauwe kelkbloemen met een geel/wit hartje. Klimt niet en wordt ook niet zo hoog. Wel af en toe een beetje plantenvoeding geven.

Convolvulus Red Ensign
Bloeit de hele zomer met rood/rose getinte kelkbloemen plus een geel/wit hartje. Klimt niet en wordt ook niet hoog. Is door de iets afhangende groei bij uitstek geschikt voor hoge potten en hangmanden. Wel plantenvoeding geven, gewoon uit die goedkope groene flessen die je bijna overal kan kopen.

Cosmos Daydream
Middelhoge tot hoge zomerbloeier met lichtrose bloemen die in het hart iets donkerder worden. Uitgebloeide bloemen uitknippen voor doorbloei tot de herfst.

Cosmos Gazebo White
Sneeuwwitte Cosmea die overal tussen past. Als de uitgebloeide bloemen weggeknipt worden bloeit hij tot diep in de herfst door. Deze wordt niet hoger dan zo’n 75 cm. Alle cosmea’s verdragen wat schaduw maar ze worden dan wel iets hoger.

Cosmos Yellow Garden
Nieuwe cultivar! Als je de naam ziet krijg je een visioen van een knalgele tuin. Niets is echter minder waar. Het hartje is wit en vloeit uit naar zacht pastelgeel. Begint eind juli te bloeien en wordt volgens de zaadleverancier niet hoger dan ± één meter.

Gorteria diffusa
Fascinerend kruip- of hangplantje uit Zuid-Afrika. Op enkele van de oranje bloemblaadjes verschijnt een vlek om bestuivers te lokken – een zogenoemde lokvlieg. Bloeit de hele zomer mits elke week plantenvoeding wordt gegeven. Leuk om er één of meerdere in een pot of schaal op de tuintafel te zetten.

Ricinus New Zealand Purple
Iedereen is enthousiast over deze plant. En terecht, want het is een opvallende exotische blikvanger! Groot glanzend, donker rood/purper blad en later in het seizoen een trosje bloeiende rode bolletjes bovenin. Kan in een warme zomer lekker hoog worden. Alles is giftig aan deze plant, vooral de zaden.

Verbena rigida Polaris
Mooie lage Verbena. Bloeit de hele zomer goed door met lichte lila/blauwe bloemetjes waar veel bijen en vlinders op af komen. Komt na een zachte winter gewoon weer terug. Wil je ‘m niet kwijt, rooi dan de wortelstokjes in de herfst op en bewaar ze via de “Dahlia methode”. Mijn planten zijn verleden jaar gezaaid en zullen al vroeg gaan bloeien.

Cobaea scandens
Spectaculaire klimmer. Groeit snel een paar meter omhoog en vanaf aug. verschijnen er grote klokken. Eerst wit/groen, later naar paars verkleurend. Deze plant maakt tot aan de vorst nieuw blad en nieuwe bloemen en blijft er daardoor jong en fris uitzien. Bij droogte een emmer water geven en af en toe wat mest kan ook geen kwaad.

Cyclanthera pedata
Makkelijk groeiend klimkomkommertje. De vruchten worden zo’n 7-8 cm en kunnen in jonge vorm (zolang er geen zaden inzitten) o.a. door een salade worden gesnipperd. Vroeger had ik hem vaker en herinner me dat mijn oude honden de augurken uit de plant trokken en opaten, ze waren er gek op. Van de huidige weet ik het nog niet.

Humulus japonicus Variegatus
Is online te koop. Leuke éénjarige klimmende hopplant. Klimt snel een meter of 3 à 4 tegen een hekwerk op. Het gaat bij deze plant (in tegenstelling tot de vaste hop) niet om de bellen maar om het mooie gemarmerde blad. Dus het maakt niet uit of de plant mannelijk of vrouwelijk is. Zonnige plek en af en toe een beetje bijmesten.

Plaats een reactie