plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Calathea Leopardina-bestellen-bezorgen

Calathea Leopardina aanbiedingen vergelijken

Een Calathea Leopardina online bestellen en thuis laten bezorgen? Deze populaire binnenplant is eenvoudig in de verzorging. Dankzij de mooie groene bladeren een aanwinst voor elke woning. Verkrijgbaar in meerdere soorten en maten, en met een passende pot. Op plantenvergelijken.nl lees je alle informatie en verzorgingstips. Daarbij vergelijk je hier populaire plantenwinkels en tuincentra die jouw Marantaceae aan huis bezorgen.

 • De Calathea Leopardina kennen we ook met de naam: Pauwenplant en Calathea.
 • Makkelijk in onderhoud: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding.
 • Al te bestellen in de aanbieding vanaf €59,95.
PlantCalathea Leopardina
Alternatieve benademingPauwenplant
Categorie kamerplantCalathea
Grootte80 cm
Diagonaal27 cm
Prijsindicatie€59,95
KleurenGroen
VoedingsadviesVoed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding
WaterIedere week een beetje water geven
Geschikte standplaatsKies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon
Minimale temp15°C
Tabel met informatie over de Calathea Leopardina.

Calathea Leopardina online bestellen? Vergelijk aanbieders

Binnenplanten zijn helemaal hip & trendy. Ze brengen sfeer aan de ruimte, zorgen voor een beter humeur en zuiveren de lucht. Wil jij een nieuwe kamerplant in huis halen, maar ga je liever niet naar het tuincentrum? Online bestellen van de Pauwenplant is dan een uitstekende optie. Je hebt veel keuze, je kunt ze met een bijpassende pot laten bezorgen, en je laat het thuisbezorgen wanneer jou dat schikt. Veel kamerplanten-webshops bezorgen rechtstreeks vanuit de kweker. Zo krijg je gegarandeerd de meest verse planten van de hoogst mogelijke kwaliteit. In de tabel hieronder bekijk je erkende plantenshopswaar je heel betaalbaar en heel gebruiksvriendelijk planten zoals de grote of kleine Calathea Leopardina met korting bij je thuis kunt laten bezorgen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Pauwenplant laten bezorgen: kan dat?

De Calathea Leopardina bij je thuis laten bezorgen is een fluitje van een cent. Kies jouw plant, kies een pot en kies een bezorgadres. De Calathea wordt in een speciale verpakking verstuurd zodat de plant in perfecte staat bij jou aankomt. Met behulp van de track&trace link ontdek je op welk tijdstip jouw plant wordt bezorgd. In veel gevallen kan je de volgende dag al genieten van jouw plant. Overweeg ook de Orchidee Lexie Wit.

Calathea Leopardina thuis laten bezorgen

 1. Selecteer de juiste potmaat

  Selecteer de gewenste maat en bestel er indien gewenst een bijpassende pot bij. Eventueel kun jij ook verschillende soorten plantenvoeding of onderhoudsartikelen zoals extra potgrond meebestellen.

 2. Waar wil jij alles laten bezorgen?

  Kies het gewenste bezorgadres en kies optioneel een afleverdag / tijdstip. Doorgaans geldt: voor de middag besteld is de volgende dag in huis. De betaling afronden doe je met onder andere iDeal, Creditcard, Paypal en eventueel achteraf betalen.

 3. Manier van leveren

  Deze plant wordt meestal meteen vanuit de kwekerij/tuinderij opgestuurd. De Calathea Leopardina wordt hiervoor in een speciale stevige plantenverpakking verpakt. Dankzij deze verpakking raakt jouw binnenplant niet beschadigd wanneer de doos in het bezorgproces wordt aangeraakt.

 4. Bezorging

  De order wordt vervoerd door een gespecialiseerde bezorgservice. Via een track-en-trace link weet je precies wanneer je iemand aan de deur kunt verwachten. Op de verpakking staat welke kant naar boven gehouden moet worden en dat het om een plant gaat. Daardoor blijft de plant in perfecte conditie.

 5. Uitpakken

  Trek de Pauwenplant voorzichtig uit de kartonnen doos. Lees de meegeleverde verzorgingsinstructies goed door en kies een goede plek uit (i.v.m. zonlicht). Vaak krijgt de plant voordat deze weggaat nog wat water en voeding.

Pauwenplant bestellen en laten thuisbezorgen?

Stel eenvoudig jouw plant online samen

Kamerplant verzorgingsadvies augustus 2022

Deze Calathea Leopardina is makkelijk te verzorgen. Op deze pagina lees je meer informatie over de verzorging. Ten eerste is de standplaats heel erg van belang. Het uitgangspunt is hier: Kies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon. Daarnaast moet je de plant natuurlijk genoeg water geven, maar zorg niet voor doorweekte grond. Qua water geven moet je denken aan: Iedere week een beetje water geven. Lees ook alles over Pauwenplant plantenvoeding om de kleur mooi te houden. Ons advies: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding. Let op: de omstandigheden zoals licht, binnentemperatuur en luchtvochtigheid zijn overal anders. Je moet de kleur en vorm van de bladen goed in de gaten houden. De kleur en vorm van het blad zegt iets over de gezondheid van planten. In het schema hierna vind je een aantal symptomen die kunnen optreden (andere planten-optie: Calathea Angela).

SymptoomOorzaak
Gele bladeren in plantTe veel of te weinig water
Bruine punten op de plantTe droge plant (probeer andere plek)
Blad krult opTe weinig water of te veel licht
De Calathea Leopardina laat veel blad losTeveel of te weinig water of wortelrot
Dorre en verwelkte bladerenGebrek aan water of wortelrot
Witte vlekjes op het bladWitziekte / Meeldauw
De plant is gestopt met groeienVerplant het in een nieuwe pot
Moet ik plantenvoeding gebruiken voor de Calathea Leopardina?

Plantenvoeding is belangrijk om jouw plant een gezond en lang leven te geven. Dit is met name belangrijk in het groeiseizoen. De tip voor een Pauwenplant is: Voed de plant iedere maand met een beetje groene planten voeding. Het meest praktisch is vloeibare voeding. Dit zorgt ervoor dat de plant de voeding snel kan opnemen. Er zijn verschillende soorten Pokon verkrijgbaar.

Calathea Leopardina water geven: op welke dagen moet ik bijvullen?

Zo’n Pauwenplant heeft water nodig om de voedingsstoffen op te nemen. Vuistregel voor deze Calathea: Iedere week een beetje water geven. Bij voorkeur gefilterd water of regenwater. Gebruik dit alleen als vuistregel. Hoeveel je precies moet toedienen hangt af van licht/schaduw, grond, type bloempot, temperatuur en lucht. Je kunt het een maand aankijken en vervolgens kan je het water dat je geeft rustig bijsturen.

Wat is een goede standplaats voor deze Pauwenplant?

Een optimale standplaats is: Kies een lichte plek (of half schaduw), maar vermijd de volle zon. Probeer hem zoveel mogelijk op 1 plek te houden. Hij raakt namelijk gewend aan de hoeveelheid licht die hij krijgt.

Hoe duur is de Calathea Leopardina?

De Marantaceae met hoogtes van 80 cm en een breedte van 27 cm kost om en nabij de €59,95. Te koop bij winkels zoals Groenrijk, Tuinland en Intratuin.

Is het mogelijk om deze plant thuis te laten bezorgen?

Ja, je kunt de goedkoopste Calathea Leopardina thuis geleverd krijgen. Het artikel wordt in een innovatieve plantvriendelijke doos opgestuurd zodat deze optimaal bij je thuis aankomt. De meeste online aanbieders werken direct samen met de kwekerij, jouw plant komt dan rechtstreeks uit de kas.

Plaats een reactie