plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Ficus Australis-bestellen-bezorgen

Ficus Australis aanbiedingen vergelijken

De Ficus Australis op stam online bestellen lekker makkelijk laten thuisbezorgen? Dit type kamerplant is eenvoudig in de verzorging. Met zijn groene bladeren een aanwinst voor jouw interieur. Beschikbaar in meerdere hoogtes, varianten, en met een passende pot. Op plantenvergelijken.nl bekijk je uitgebreide info en verzorgingstips. Tevens vergelijken wij hier Nederlandse online plantenwinkels die jouw Vijg aan huis leveren.

 • De Ficus Australis kom je soms ook tegen als: Roestige vijg en Ficus.
 • Vergt weinig onderhoud: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding.
 • In de aanbieding te bestellen vanaf slechts €49,95.
PlantFicus Australis
Alternatieve benademingRoestige vijg
Type kamerplantFicus
Hoogte90 cm
Diagonaal24 cm
Prijsindicatie€49,95
KleurenGroen
VoedingsadviesEens per maand voeden met groene-planten-voeding
Water gevenIedere week een beetje water geven
Ideale standplaatsEen plek met indirect zonlicht (halfscaduw)
Minimale temperatuur15°C
Belangrijke informatie over de Ficus Australis.

Ficus Australis online bestellen? Vergelijk plantenwinkels

Binnenplanten zijn hot. Ze brengen kleur en vrolijkheid, zijn goed voor je humeur en verbeteren de luchtkwaliteit. Zin in een nieuwe kamerplant, maar geen zin om naar het tuincentrum te gaan? Online bestellen van de Roestige vijg is dan een goed idee. Je hebt de meeste keuze, je kunt ‘m direct met pot samenstellen, en het is vaak voordeliger dan het tuincentrum. Veel online plantenwinkels leveren de planten rechtstreeks vanuit de kas van een kwekerij. Zo krijg je gegarandeerd de allermooiste planten van topkwaliteit. Hieronder tonen wij Nederlandse online plantenwinkels waar je tegen lage prijzen en eenvoudig binnenplanten zoals de grote of kleine Ficus Australis met korting kunt bestellen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Roestige vijg bij je thuis laten bezorgen, hoe gaat dat?

De Ficus Australis thuis laten bezorgen gaat heel eenvoudig. Kies plant en formaat, kies een pot die past bij jouw stijl en selecteer een bezorgmoment. Jouw Ficus wordt in een beschermende verpakking bezorgd zodat deze in de beste conditie bij jou aankomt. Met behulp van de track&trace link kom je er achter wanneer de bezorger er is. Vaak wordt de plant de volgende dag al geleverd. Check ook eens de Cissus Rotundifolia.

Ficus Australis thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte en pot

  Selecteer de gewenste maat en bestel er indien gewenst een bijpassende pot bij. Eventueel kun jij ook verschillende soorten plantenvoeding of extra benodigdheden zoals een vochtmetermeebestellen.

 2. Jouw bezorgadres

  Voer de adresgegevens in en kies hoe jij de kamerplanten bezorgt wilt hebben. Meestal geldt: voor de middag besteld is de volgende dag in huis. Afrekenen kan op alle gangbare manieren zoals iDeal, Creditcard en soms ook achteraf (Afterpay).

 3. Klaargemaakt voor verzending

  De gekozen plant staat niet in een grote winkel, maar wordt meteeen vanuit de kweker opgestuurd. De Ficus Australis komt aan huis in een speciale verpakking voor planten. Door deze innovatie blijven jouw plant en de bladeren goed beschermd wanneer de doos in het bezorgproces wordt aangeraakt.

 4. Levering van het pakket

  De bestelling wordt vervoerd door een landelijke koerierdienst. Via een track-en-trace link heb je een indicatie van de aflevertijd. Op het product ziet de bezorger staan welke kant boven hoort en dat het om een plant gaat. Zo haal je altijd een perfecte plant in huis.

 5. Geef de plant een mooie plek

  Neem de Roestige vijg voorzichtig uit de omdoos. Bekijk de verzorgingsinstructies en kies een goede plek uit (i.v.m. zonlicht). In veel gevallen krijgt de plant voordat deze weggaat nog het nodige water en voeding.

Roestige vijg bestellen en thuisbezorgen?

Check aanbiedingen en kies jouw favoriete plant!

Verzorgingstips Kamerplant september 2023

Deze Ficus Australis is eenvoudig in onderhoud. Op deze pagina lees jij alles over plantenverzorging. Allereerst is de standplaats het basisuitgangspunt. Ons advies luidt: Een plek met indirect zonlicht (halfscaduw). Daarnaast moet je de plant natuurlijk genoeg water geven, maar zorg niet voor doorweekte grond. De waterbehoefte is: Iedere week een beetje water geven. Gebruik ook speciale Roestige vijg plantenvoeding om hem de nodige vitaminen te geven. Onze specialisten zeggen: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding. Reminder: aspecten zoals luchtvochtigheid in huis, temperatuur en de lichtinval zijn per woning weer anders. Het is goed om te letten op de bladeren. Het blad zegt veel over de staat van de plant. Hieronder vertellen we belangrijke symptomen die regelmatig bij deze plant optreden (mogelijk ook interessant: Calathea Warscewiczii).

SymptoomOorzaak
Het blad wordt geelTe weinig water of ongedierte
Bruine vlekken/puntjes op het bladTe droge plant (probeer andere plek)
Bladeren krullen opTe weinig water of te veel licht
De Ficus Australis laat bladeren losGebrek of overmatig zonlicht
De plant gaat wegteren / verwelkenWortelrot of te weinig water
Witte vlekjes op het bladRouwvliegjes of Wolluis
Plant wordt niet meer groterVoeg extra plantvoeding toe
Welke plantenvoeding heb ik nodig voor de Ficus Australis?

Plantenvoeding is essentieel om de plant gezond te houden. Dit is met name belangrijk in het groeiseizoen. Onze instructie voor een Roestige vijg betreft: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding. Het makkelijkste is om te beginnen met vloeibare voeding. Dit is makkelijk toe te dienen en de plant neemt het ook goed op. Pokon kun je hier heel goed voor gebruiken.

Ficus Australis water geven: op welke dagen moet ik bijvullen?

Een Roestige vijg heeft water nodig om de voedingsstoffen op te nemen. De hoofdregel voor deze Ficus: Iedere week een beetje water geven. Het beste is kraanwater op kamertemp. of regenwater. Dit is slechts een indicatie. Op welke momenten je water moet geven wordt mede bepaald door de luchtvochtigheid, de potgrond, de potmaat en lichtinval. Probeer het enkele weken uit. Daarna kun je op basis van gevoel wat variëren.

Welke standplaats past het beste bij deze Roestige vijg?

Een optimale standplaats is: Een plek met indirect zonlicht (halfscaduw). Probeer de plant niet te vaak te verplaatsen. Anders kan het voorkomen dat er bladverlies optreed.

Hoe duur is een Ficus Australis?

De Vijg met hoogtes van 90 cm en een diamater van 24 cm is verkrijgbaar vanaf €49,95. Verkrijgbaar bij onder andere Tuinland, Groenrijk en Intratuin.

Kan mijn plant aan huis bezorgd worden?

Ja, je kunt de goedkoopste Ficus Australis thuis laten bezorgen. De plant wordt bij je thuisbezorgd in een plantvriendelijke doos zodat deze in topconditie bij je thuiskomt. De meeste tuincentra leveren hun planten direct vanaf de kwekerij bij je thuis af.

Plaats een reactie