plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Ficus-bestellen-bezorgen

Ficus aanbiedingen vergelijken

Een Ficus online bestellen en thuis laten bezorgen? Dit type kamerplant is eenvoudig in de verzorging. Dankzij de mooie groene bladeren een aanwinst voor elke woning. Je kunt ‘m kopen in in uiteenlopende hoogtes, varianten, ook met bijpassende pot. Op onze plantenvergelijker vind je handige informatie en belangrijke verzorgingstips. Daarnaast vind je hier Nederlandse plantenwinkels en tuincentra die jouw Tabaksboom thuisbezorgen.

 • De Ficus kennen we ook met de naam: Vijg en Rubberplant.
 • Vergt weinig onderhoud: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding.
 • Al te bestellen in de aanbieding vanaf €34,95.
PlantFicus
Alternatieve benademingVijg
Ook bekend alsRubberplant
Hoogte90 cm
Breedte24 cm
Prijsindicatie€34,95
KleurenGroen
VoedingtipEens per maand voeden met groene-planten-voeding
WaterIedere week een beetje water geven
LichtgevoeligheidEen plek met indirect zonlicht (halfscaduw)
Minimale temp15°C
Alle informatie over de Ficus.

Ficus online bestellen? Vergelijk online shops

Je kunt tegenwoordig niet meer om binnenplanten heen. Ze brengen jouw huis tot leven, zijn goed voor je humeur en zuiveren de lucht. Toe aan een nieuwe kamerplant, maar houd je niet zo van tuincentra? Online bestellen van de Vijg is dan ideaal. Je hebt de meeste keuze, ze worden kant-en-klaar met pot geleverd, en het wordt bezorgd wanneer jij dat wil. Meer en meer aanbieders bezorgen direct vanuit de kwekerij of tuinderij. Zo krijg je gegarandeerd een verse plant van topkwaliteit. In onze vergelijker vind je bekende kamerplanten-shops waar je tegen lage prijzen en eenvoudig planten zoals de grote of kleine Ficus met korting kunt bestellen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Vijg bij je thuis laten bezorgen, hoe gaat dat?

De Ficus aan huis laten bezorgen is een fluitje van een cent. Kies jouw plant, kies (eventueel) een sierpot en geef aan waar de plant bezorgd mag worden. Jouw Rubberplant wordt in een speciale unieke verpakking opgestuurd zodat ze 100% vers bij jou afgeleverd worden. Dankzij een track&trace code weet je ongeveer wanneer en hoe laat de postbezorger er is. In veel gevallen kan je de volgende dag al genieten van jouw plant. Overweeg ook de Koffieplant.

Ficus thuis laten bezorgen

 1. Kies jouw maat en pot

  Kies de benodigde maat en zoek eventueel een mooie sierpot uit. Eventueel kun jij ook verschillende soorten plantenvoeding of extra producten zoals een snoeischaar uitzoeken.

 2. Voer een afleveradres in

  Bepaal de gewenste afleverlocatie (adres) en kies hoe jij de kamerplanten bezorgt wilt hebben. Doorgaans geldt: voor de middag besteld betekent de volgende dag jouw plant in huis. Het geld overmaken kan met alle populaire betaalmogelijkheden zoals iDeal, Creditcard, Paypal en soms Afterpay.

 3. Manier van leveren

  Je plant staat niet in een grote winkel, maar wordt meteeen vanuit de kweker opgestuurd. De Ficus wordt in een speciale plantvriendelijke verpakking opgestuurd. Op die manier blijven alle bladeren van de plant in goede staat ook als de bezorger onvoorzichtig is met de dozen.

 4. Levering

  De bestelling wordt afgeleverd door een landelijke bezorgdienst. Met de track-en-trace weet je precies wanneer je iemand aan de deur kunt verwachten. Op de verpakking staat vaak aangegeven welke kant boven moet en dat er in de verpakking een plant zit. Dit zorgt voor maximale versheid en geen beschadigingen.

 5. Designproces

  Neem de Vijg voorzichtig uit de doos. Bekijk altijd eerste goed hoe je de plant moet verzorgen en zet de plant op de juiste locatie neer. Vaak krijgt de plant voordat deze verstuurd wordt nog het nodige water en voeding.

Vijg bestellen en thuisbezorgen?

Stel jouw kamerplant samen en bestel online

Kamerplant verzorgingstips juni 2024

De Ficus is relatief makkelijk te verzorgen. Hier lees je meer informatie over de verzorging. Uiteraard is de standplaats heel erg van belang. Het beste advies is hier: Een plek met indirect zonlicht (halfscaduw). Geef de plant voldoende water, maar zorg niet voor doorweekte grond. Qua water geven moet je denken aan: Iedere week een beetje water geven. Gebruik ook speciale Vijg plantenvoeding om de groei te stimuleren. Onze specialisten zeggen: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding. Onthoud wel: aspecten zoals luchtvochtigheid in huis, temperatuur en de lichtinval zijn in ieder huis weer verschillend. Het is goed om te letten op de bladeren. Deze vertellen veel over hoe een plant zich voelt. Hieronder vind je een aantal symptomen die kunnen optreden (andere planten-optie: Kamerwijnstok).

SymptoomOorzaak
Het blad wordt geelTe weinig licht of te weinig water
Bruine vlekken/puntjes op het bladUitgedroogde grond (kies een plek met minder licht)
Omgekrulde bladerenTekort aan water
De Ficus laat z’n bladeren vallenTekort aan voedingsstoffen of mogelijk wortelrot
Het verslappen van de plant (verwelken)Verkeerde hoeveelheid water
Witte vlekken op bladSpint of Wolluis
Plant stopt plots met groeienTe weinig voeding of te weinig licht
Welke plantenvoeding is geschikt voor de Ficus?

Plantenvoeding is essentieel voor de groei van een plant. Dit is met name belangrijk in het groeiseizoen. De instructie voor de Vijg betreft: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding. Het beste is vloeibare voeding. Dit is makkelijk toe te dienen en de plant neemt het ook goed op. Pokon is een van de meest populaire merken.

Ficus water geven: hoeveel moet ik geven?

Een Vijg heeft water nodig om de voedingsstoffen op te nemen. Het belangrijkste voor deze Rubberplant: Iedere week een beetje water geven. Het liefst water op kamertemperatuur. Hiervan kun je natuurlijk zelf wel afwijken. Op welke momenten je water moet geven wordt beïnvloed door standplaats, temperatuur, vochtigheid en het seizoen. Na verloop van tijd kan je dit altijd nog weer aanpassen.

Wat is een gunstige standplaats voor deze Vijg?

De meest ideale standplaats is: Een plek met indirect zonlicht (halfscaduw). Probeer hem zoveel mogelijk op 1 plek te houden. Dit kan namelijk stress veroorzaken bij de plant.

Hoe duur is de Ficus?

De Tabaksboom met een grootte van 90 cm en een breedte van 24 cm kost gemiddeld €34,95. Verkrijgbaar bij onder andere Tuinland, Groenrijk en Intratuin.

Kan mijn plant aan huis bezorgd worden?

Ja, je kunt de goedkoopste Rubberplant thuis laten leveren. De binnenplant wordt stevig verpakt in een speciale plantvriendelijke verpakking zodat deze in perfecte staat bij jou aankomt. Veel plantenwinkels werken direct samen met de kwekerij, jouw plant komt dan rechtstreeks uit de kas.Bekijk alle planten in deze categorie:

Plaats een reactie