plantenwinkel.nl
 • Plantenwinkel.nl
 • Vers van kwekerij
  Ruim aanbod planten
  Verkoopt ook boompjes
tuinland
 • Tuinland
 • Landelijke aanbieder
  Ook veel tuinspullen
  Verschillende winkels
plantje.nl
 • Plantje.nl
 • Speciaalzaak
  Snelle bezorgservice
  Ook verzorgingsproducten
bol.com planten
 • Bol.com
 • Verschillende leveranciers
  Goedkope producten
  Ook kunstplanten beschikbaar
plnts.com

Ficus Lyrata-bestellen-bezorgen

Ficus Lyrata aanbiedingen vergelijken

De Ficus Lyrata online bestellen vanuit je luie stoel en laten bezorgen? Deze populaire binnenplant vereist maar weinig onderhoud. Met de prachtige groene bladeren blikvanger in jouw interieur. Beschikbaar in diverse lengtes, varianten, en met bijpassende sierpotten. Op dit portaal kan je aan de slag met bruikbare info en belangrijke verzorgingstips. In aanvulling daarop bieden wij een overzicht met bekende online tuincentra die jouw Vijg komen bezorgen.

 • De Ficus Lyrata is ook bekend als: Tabaksplant en Ficus.
 • Gemakkelijk te verzorgen: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding.
 • Al te bestellen in de aanbieding vanaf €279,95.
PlantFicus Lyrata
Alternatieve naamTabaksplant
Categorie kamerplantFicus
Lengte180 cm
Breedte38 cm
Prijsindicatie€279,95
KleurenGroen
VoedingsadviesEens per maand voeden met groene-planten-voeding
WaterIedere week een beetje water geven
Beste standplaatsEen plek met indirect zonlicht (halfscaduw)
Minimale temperatuur15°C
Tabel met informatie over de Ficus Lyrata.

Ficus Lyrata online bestellen? Vergelijk webshops

Binnenplanten zijn helemaal hip & trendy. Ze zorgen voor een fleurig huis, zorgen voor een beter humeur en houden de lucht gezond. Wil jij een nieuwe kamerplant kopen, maar wil of kan je niet naar het tuincentrum? Online bestellen van de Tabaksplant is dan een goed idee. Bij online shops heb je een ruime keuze, je kiest meteen een bijpassende pot, en het is heel goedkoop. Veel kamerplanten-webshops bezorgen direct vanuit de kwekerij of tuinderij. Zo ben jij zeker van een verse plant van topkwaliteit. In de vergelijker hieronder vergelijk je bekende kamerplanten-webshops waar je heel betaalbaar en snel binnenplanten zoals de grote of kleine Ficus Lyrata met korting bij je thuis kunt laten bezorgen.

# Plantenwinkel Beoordeling Meer informatie
tuinland Bekijken
plantje Bekijken
plantenwinkel Bekijken
bol.com planten Bekijken
green-bubble Bekijken
plnts.com Bekijken
maxifleur-kunstplanten Bekijken
homemeetsnature Bekijken
bloompost Bekijken
tuinplant Bekijken

Tabaksplant bezorgen aan huis, hoe werkt dat?

De Ficus Lyrata aan huis laten bezorgen is een fluitje van een cent. Kies jouw plant, kies een bijpassende pot en kies een bezorgmoment. De Ficus wordt verstuurd in een plantvriendelijke verpakking zodat de plant en de bladeren niet beschadigen. Met de track&trace die je per mail/sms ontvangt ontdek je op welk tijdstip jouw plant wordt bezorgd. Meestal wordt de plant de volgende dag al geleverd. Klik eventueel ook verder naar de Aeschynanthus Rasta.

Ficus Lyrata thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte en pot

  Bepaal welke maat je moet hebben en zoek eventueel een mooie sierpot uit. Eventueel kan men ook speciale plantenvoeding of extra benodigdheden zoals extra potgrond toevoegen aan de bestelling.

 2. Kies een bezorgadres

  Vul jouw bezorgadres in en maak eventueel een keuze uit de bezorgtijden. Normaal geldt: voor de middag besteld is de volgende dag in huis. De betaling afronden kan op alle gangbare manieren zoals iDeal, Paypal of Creditcard.

 3. Verpakking

  Een plan staat niet in een grote winkel, maar wordt meteeen vanuit de kweker opgestuurd. De Ficus Lyrata wordt in een speciale plantvriendelijke verpakking opgestuurd. Door dit proces blijven de plant en de bladeren in perfecte conditie wanneer de doos in het bezorgproces wordt aangeraakt.

 4. Hoe wordt het geleverd?

  Het pakket wordt vervoerd door een snelle bezorgdienst. Met jouw eigen track-en-trace code heb je een indicatie van de aflevertijd. Op de doos staat duidelijk aangegeven welke zijde naar boven moet en dat er een kamerplant in de doos zit. Dit zorgt voor maximale versheid en geen beschadigingen.

 5. Geef de plant een mooie plek

  Pak de Tabaksplant voorzichtig uit de verpakking. Bekijk de verzorgingsinstructies en kies een goede plek uit (i.v.m. zonlicht). Vaak krijgt de plant voordat deze weggaat nog het benodigde water en eventueel plantenvoeding.

Tabaksplant bestellen via internet en laten bezorgen?

Stel jouw kamerplant samen en bestel online

Kamerplant verzorgingstips april 2024

Deze Ficus Lyrata vereist niet veel onderhoud. Via plantenvergelijken.nl vind je uitgebreide verzorgingsinformatie. Vanzelfsprekend is een goede standplaats van belang. De basisregel hier is: Een plek met indirect zonlicht (halfscaduw). Geef de plant voldoende water, maar geef hem niet te veel. De basisregel is: Iedere week een beetje water geven. Bekijk ook de beschikbare Tabaksplant plantenvoeding om hem de nodige vitaminen te geven. De basis vuistregel is: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding. Reminder: aspecten zoals lichtinval, temperatuur en luchtvochtigheid zijn overal anders. Check altijd goed de bladeren. Deze vertellen veel over hoe een plant zich voelt. Hieronder vertellen we belangrijke symptomen die regelmatig bij deze plant optreden (mogelijk ook interessant: Croton Yellow Banana).

SymptoomOorzaak
Gele bladerenTe weinig zon of wortelrot
De bladeren krijgen bruine puntenTe droge grond (verplaatst de plant naar een nieuwe plek)
Opkrullend bladDe plant krijgt te weinig water
De Ficus Lyrata verliest plots veel bladTeveel of te weinig water of wortelrot
De plant gaat wegteren / verwelkenGebrek aan water of wortelrot
Witte vlekken op bladSchimmelinfectie of Wolluis
De plant is gestopt met groeienTekort aan voedingsstoffen
Moet ik plantenvoeding gebruiken voor de Ficus Lyrata?

Plantenvoeding is essentieel om jouw plant een gezond en lang leven te geven. Dit is met name van belang in de groeiperiode. Het advies voor de Tabaksplant: Eens per maand voeden met groene-planten-voeding. Vloeibare voeding is het gemakkelijkst toe te dienen. De plant kan dit gemakkelijk opnemen. Pokon is een van de meest populaire merken.

Ficus Lyrata water geven: hoeveel heeft deze plant nodig?

Je Tabaksplant moet je voldoende bewateren om groei te stimuleren. Vuistregel voor deze Ficus: Iedere week een beetje water geven. Het beste is kraanwater op kamertemp. of regenwater. Dit is slechts een indicatie. Hoe vaak je nu echt moet bijgieten is sterk afhankelijk van de plek, de luchtkwaliteit en de kamertemperatuur. Kijk het een paar weken aan. Uiteindelijk kan je best wat meer of minder water geven.

Wat is een goede standplaats voor deze Tabaksplant?

De beste standplaats is: Een plek met indirect zonlicht (halfscaduw). Probeer de plant niet te vaak te verplaatsen. Hierdoor kan een plant namelijk kleur en blad kwijtraken.

Hoe duur is de Ficus Lyrata?

De Vijg met lengtes van 180 cm en een potmaat van 38 cm is verkrijgbaar vanaf €279,95. Verkrijgbaar bij onder andere Tuinland, Groenrijk en Intratuin.

Kan ik deze plant thuis laten bezorgen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt de goedkoopste Ficus Lyrata thuisbezorgd krijgen. De plant wordt in een innovatieve plantvriendelijke doos opgestuurd zodat de plant helemaal heel aankomt zonder beschadigingen. Veel online plantenshops werken direct samen met de kwekerij, jouw plant komt dan rechtstreeks uit de kas.

Plaats een reactie